neděle 26. května 2013

Prague Food Festival 2013 Workshop Update



Moc děkuji šéfredaktorce časopisu Apetit, Marušce Holobrádkové, za nabídku uspořádat na Prague Food Festivalu 2013 workshop zdobení dortových lízátek. Život jsme si osladili Jaffa Cake Pops, neboli vanilkovými dortovými lízátky s pomerančovou ganache v hořké čokoládě. 

Moc vám všem děkuji, že jste i přes nepřízeň počasí dorazili v tak hojném počtu. Velcí, malí, byli jste úžasní. Lízátka se vám opravdu povedla!

Nashledanou na dalším workshopu.

A tady ještě video reportáž:




pondělí 20. května 2013

Cake Pops Workshop, Prague Food Festival



S obrovskou radostí jsem přijala pozvání šéfredaktorky časopisu Apetit, Marie Holobrádkové, na Prague Food Festival, kde pro vás připravím ukázku zdobení dortových lízátek, Cake Pops. Dobrovolníci budou moci nejen vyzkoušet přípravu a zdobení, ale také samozřejmě ochutnat.
Budu se na Vás těšit již tuto neděli odpoledne 26. 5. 2013 na stánku časopisu Apetit.

I was so thrilled to accept an invitation by Apetit Magazine to Prague Food Festival where I will be teaching decorating cake pops this Sunday. Come and join me at the gorgeous Prague Castle, learn and taste this fun treat :) See you all there!

sobota 18. května 2013

Jak bylo na Světu knihy 2013 / Book World 2013 Update



Moc děkuji všem, co jste dnes přišli ochutnat moji knihu. Dojalo mě, že jste někteří přišli na veletrh jen kvůli mě. Moc si toho vážím! Setkání bylo opravdu moc milé a po Cake Pops se jen zaprášilo.
Těším se, až recept vyzkoušíte a dáte mi vědět, jak všem chutnalo.
Moc děkuji a již brzy opět nashledanou.
Hana Rawlings 

Meeting so many lovely people today was amazing. Thank you all for coming to sample my book.

Hana Rawlings




Svět knihy 2013 / Book World 2013




Dnes se na Vás budu moc těšit na veletrhu Svět knihy 2013. Přijďte ochutnat moji chystanou knihu o zdobení a lahodné cake pops. Podělím se s Vámi i o recept :)

Naviděnou na stánku nakladatelství Smart Press v 16.30.
http://sk2013.svetknihy.cz



úterý 14. května 2013

Přijďte ochutnat moji knihu / Come and sample my cake book


První z chystaných akcí je tady. Srdečně Vás zvu na Svět knihy 2013, kde se na Vás budu moc těšit s ochutnávkou z mé chystané knihy o zdobení sladkých delikates.
Najdete mě na stánku nakladatelství Smart Press L 807, již tuto sobotu 18. 5. 2013, v 16.30 
Naviděnou v sobotu!

Come and sample my cake decorating book at Book World Prague 2013, this Saturday, 18. 5. 2013 at 16:30, Smart Press stall L 807.
 Looking forward to seeing you all there!
http://www.svetknihy.cz/en/menu/

neděle 5. května 2013

Prasátko Pepina a kamarádi / Peppa Pig and friends cupcake toppers


Pokud váš maličký oslavenec také není moc na krém nebo ganache (jako moje malá neteřinka) a vy přece jen chcete nazdobit cupckes, můžete. Já jsem upekla tvarohové cupcakes, které děti milují a navrch jsem nachystala podle přání malé oslavenkyně Pepinu s bráškou a jejich kamarády. Stačí pak fondánové ozdoby na cupcakes položit nebo přilepit trochou marmelády. Pokud vám cupcakes v troubě hodně vyběhnou, trochu je seřízněte do roviny a máte hotovo.

Všechno nejlepší, Emičko! <3 p="">

středa 1. května 2013

Mátově zelená svatební kapitola / Mint Green Wedding Chapter


Poslední den focení lahodných dezertů do mé chystané knihy byl tady a já s nostalgií zjistila, že krásný proces vymýšlení, chystání, zdobení, malování, pečení, nakupovaání, ochutnávání, ladění a vymazlování detailů je pomalu u konce. Na druhou stranu jsem si uvědomila, že se zase rychle blíží den, kdy vám budu moci moji knížku představit a z toho mě moc příjemně zašimralo v žaludku. Něco krásné končí, ale jiné začíná.
Na poslední den focení jsem si nechala svatební den, to abychom zkončili v hodně slavnostním stylu. A že jsem se cítila jako bych se opravdu sama vdávala... Přípravy jsem jak je mým dobrým zvykem nepodcenila a tak jsem se 14 dní předem vydala objednat svatební kytici. To co následovalo si zaslouží samostatný článek na mém blogu a rozhodně to nepřeji zažít žádné nevěstě.
Já to jen ale v rychlosti shrnu, protože jsem jim nakonec moc vděčná, že mi kytku nejen nenachystali, oni o ní po změně směn ani nevěděli, prý jsem byla v jiném květinářstvé (a to jsem tam byla osobně 2x a 2x jim volala). Objednané květiny, dokonce vyprodali, a tak mi kytici ani na počkání nemohli navázat. Zaplacenou zálohu mi prý vrátit nemohou, protože jsem ji platila jiné směně a jim by nehrála pokladna. Prý mám jít jinam. No zálohu mi nakonec vrátili. Bylo šest večer a mi ráno začínali svatbu fotit... (hlavou mi jen prolítlo, že jsem ráda, že to není na moji svatbu, i když focení knihy jsem celou dobu prožívala podobně jako přípravy svojí svatby). Takovou věc, jako fotit sboji první knihu si člověk musí užít.
Z květinářství nás poslali do jejich druhého obchodu, že tam prý ty květiny ještě mají. Vůbec nebudu komentovat úroveň služeb a fakt, že nás po tom, co to zvrtali poslali ještě do jejich druhého obchodu. No uznejte, šli byste?
No a tak skleslí s manželem ruku v ruce odcházíme bez kytice a vydáváme se vstříc západu slunce, směrem centrum, že snad někde jinde pořídíme. Koutkem oka jsem po nějaké době bezmyšlenkové chůze zahlédla maličký stánek s usměvavou paní, která za milého pobrukování urovnává na konci dne překrásné bílé růže. Výsledkem se můžete pokochat na fotografii. Paní nám sice svatební kytici uvázat neuměla, ale růže byly tak krásné, že jsem vzala všechny zbylé co měla a s mojí úžasnou dekorstylistkou Denisou jsme se k tomu postavily čelem.
Při placení mi paní květinářka řekla, že tyhle růže ještě nikdy neměli, že jsou na speciální objednávku a že jich většina dnes ráno odletěla na zahraniční svatbu a že tyhle jim zbyly. Měla ohromný strach, že je už neprodá a že jí tam zvadnou. Prý jsem ji zachránila a udělala ohromnou radost. Chápete to, já prý zachránila ji! Málem jsem ji objala :-)

No a tak se uzavírá jedna kapitola krásných příprav knihy a s velkým očekáváním otevírám druhou... Držte mi prosím palce a moc se těším, jak se vám bude líbit. Tohle je teprve začátek.

Děkuji moc prvotřídnímu fotografovi Davidovi Tureckému z Grove Studia, úžasné dekor stylistce Denise Zemanové a nejmilejší a nejspolehlivější produkční na světě Daniele Salačové.

http://grovestudio.cz/
http://www.desina.cz/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...